Over Ineke Konin Vogel Sensei

Ineke Vogel is geautoriseerd zenleraar en priester in de Soto zentraditie. In 2011 heeft zij jukai gedaan bij zenmeester Genpo Roshi, de ceremonie waarmee iemand de boeddhistische voornemens ontvangt. Zij werd student bij zijn opvolger Maurice Genko Knegtel Roshi en is door deze in 2019 gewijd tot shuke, thuisloze. In 2023 ontving zij van hem tevens Dharma Transmissie (Shiho). Hiermee staat zij in de overdrachtslijn die via Maurice Genko Roshi, Genpo Roshi en Taizan Maezumi Roshi terugvoert naar Japan, China en India tot de historische Boeddha.

Voordat ze de keuze maakte voor de zentraditie heeft zij langere tijd bij de Shambhala traditie gezeten, opgericht door de Tibetaanse leraar Chögyam Trungpa Rinpoche.

Ineke heeft een studie psychologie gedaan en een tweejarige vervolgopleiding voor de geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast heeft zij een specialisatie onco-psychologie. Ze heeft in de gezondheidszorg gewerkt, waarvan de laatste vijftien jaar met kankerpatiënten en hun naasten. De kwestie leven-dood heeft haar altijd al geboeid en de begeleiding van cliënten heeft haar daarin ook veel gebracht. 

Van jongs af aan heeft Ineke te maken gehad met lichamelijke problemen. Dit heeft ertoe geleid dat ze op 38-jarige leeftijd volledig arbeidsongeschikt raakte. Na een periode van acht jaar heeft ze weer gedeeltelijk gewerkt, tot ze op haar 58e definitief moest stoppen met werken.

Ineke heeft een partner  – ‘de Fries’ genoemd in haar blog – en is moeder van twee volwassen (tweeling)zoons.